NK Shorttrack Elfstedenhal

Sven Roes (Trias) goud bij heren.

Sven Roes (158)

Sven Roes van Trias Leeuwarden wint 1500m en Overall titel. Jens Van ’t Wout wint Super Finale.

Bij de heren ging de titel op de 1500m verassend naar de 20-jarige Sven Roes van Shorttrack Trias uit Leeuwarden. Hij finishte voor titel verdediger Daan Breeuwsma. Itzhak werd nipt voor het brons geklopt. Na een spannende finish van de 500m, was het de 25-jarige Itzhak de Laat (Shorttrack Trias Leeuwarden) die het zilver pakte achter kampioen Dylan Hoogerwerf. Op de 1000m moest waren de rollen omgedraaid en won Breeuwsma de titel voor Roest die knap zilver pakte. De Laat werd vierde.

Overal Titel voor Sven Roes uit Giekerk

Het Goud en het zilver in de superfinale ging verassend naar het Trias duo Jens van ’t Wout en Sven Roes. Sven Roes won de Overall Titel voor Breeuwsma, Hoogerwerf, Van ’t Wout en De Laat. Jens van ’t Wout (Trias Shorttrack Leeuwarden) werd derde op de 500m en finishte als vijfde op de 1000m.

1. Sven Roes 2. Daan Breeuwsma 3. Dylan Hoogerwerf 4. Jens van ’t Wout

Suzanne Schulting (foto 1)

Suzanne Schulting wint NK Shorttrack bij dames

Suzanne Schulting domineerde bij de dames op het NK Shorttrack in de Leeuwarder Elfstedenhal. Op de 500, 1000m en 1500 meter finishte zij soeverein als eerste.

Met drie overwinningen domineerde Schulting het NK Shorttrack bij de dames. Op de 1500 meter pakte Schulting (Shorttrack Thialf Heerenveen) de titel met groot overmacht en ver voor het veld. Op de 500 m leidde Schulting van start tot finish de dans. Ook op de 1000m was Schulting niet de kloppen en won ver voor het veld uit voor Rianne de Vries die naar zilver snelde.

Bizarre Super Finale bij dames

Na deze drie overwinningen was Schulting ook al wis van haar tweede Overal Kampioenschap op het KPN NK Shorttrack. In een bizarre superfinale op de 3000m liet Suzanne Schulting er in het begin ook geen gras over groeien. Nam resoluut de leiding en dubbelde in ni time op kinderachtige wijze het peloton. Sloot weer aan, maar ging onderuit door een vallende Otter. Velzeboer kwam nu als eerste over de streep. De Overal Titel kon Schulting echter niet meer ontgaan en won voor Rianne de Vries en Lara van Ruijven.

1. Suzanne Schulting 2. Rianne de Vries 3. Lara van Ruijven.

Gepubliceerd door Johan Span

Underweis - Interviews - Sport - Onderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: