Judoka Sanne Vermeer Ambassadrice Jeugdfonds Sport&Cultuur

Tijdens de première van de derde Kameleon bioscoopfilm van regisseur Steven de Jong wordt de Stienser judoka Sanne Vermeer gepresenteerd als ambassadrice Jeugdfonds Sport&Cultuur. Herma van Keulen, ambassadrice van de Kameleon film, zegt dat de première daarvoor gepland staat op 30 juni.

Klik op Soups & Salads

Ambassadrice Herma van Keulen van de Kameleon film is ook bestuurslid Jeugdfonds Sport&Cultuur Friesland. Van Keulen wil de première van de Kameleon film, afhankelijk van de corona maatregelen, extra glans geven en judoka Sanne Vermeer uit Stiens die dag presenteren als ambassadrice van Jeugdfonds Sport&Cultuur.

De Stichting betaalt de contributies/lesgeld voor kinderen waarvan het gezin in financiële moeilijkheden verkeert’. O.a. Cambuur trainer Henk de Jong, kaatser Tjisse Steenstra, Aris basketballer Reinder Brandsma, ijshockey Unis Flyers, zangeres Elske de Wal en theater man Jan Jaap van der Wal zijn als ambassadeur aan de Friese stichting verbonden.Judoka Sanne Vermeerhttps://johanspan.files.wordpress.com/2021/05/herma-en-sanne-met-audio.mp3

In de categorie -63 kilo acteert de 22-jarige Stienser judoka Sanne Vermeer op wereldniveau. Won o.a. de WK-titel bij de junioren en twee keer brons bij de senioren. Na een hamstring blessure, opgelopen tijdens Europa League wedstrijden in 2019, vierde de Stienser judoka dit jaar haar rentree met drie keer een bronzen plek op de IJF Masters en Grand Slam wedstrijden. Haar voorlopig hoogtepunt was een bronzen plak dit jaar op het EK -63 kilo. Begin juni (6 tot 13 juni) neemt Sanne Vermeer deel aan het WK in Budapest. Vermeer is als reserve geplaatst, achter Juul Fransen, voor de dit jaar gehouden Olympische Spelen.

Sanne Vermeer over Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur: “Leuk dat ik daaraan mee mag doen. Ik sport al sinds mijn zesde en ik denk dat dat mij heel veel gebracht heeft. Het lijkt mij heel belangrijk ook dat andere kinderen daarvoor de kans krijgen. Sport is zo belangrijk en cultuur is zo belangrijk voor je ontwikkeling”.

Gepubliceerd door Johan Span

Underweis - Interviews - Sport - Onderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: