Wimpel Waait Niet Strak Meer Voor Kaatsster Manon Scheepstra

Manon Scheepstra (Leeuwarden) is één van de ‘dominante’ dames binnen het hoofdklasse kaatsen die het wedstrijdbeeld bepalen. Regeltjes binnen de KNKB beletten haar voorlopig zich te scharen bij ‘het elite lijstje’ dames die vier wimpels weten te winnen.

Manon Scheepstra. Klik op foto.

Bij de heren kaatsers is het winnen van het klavertje vier (Freule – Jong Nederland – De Bond – PC) een droom. Bij de dames is dat het winnen van Vier Wimpels (Ald-Meierspartij – Nederlands Kampioenschap – Frouljus PC). Manon Scheepstra wist er drie te winnen maar het Nederlands Kampioenschap ontbreekt nog op haar erelijst. Slechts vier dames wisten deze eretitel op hun naam te schrijven te weten: Fenna Zeinstra, Sjoukje Visser, Aukje van Kuiken en Sjanet Wijnia.

Door voor OG Huizum uit te komen in een afdelingswedstrijd was er een grote kans om de vierde wimpel ook binnen te slepen. Na haar verhuizing ten zuiden van het Van Harinxma kanaal mag Scheepstra niet meer uitkomen voor OG Huizum wegens de bepaalde regels gebiedsindeling opgesteld door de KNKB. Scheepstra behoort nu uit te komen voor K.C. Goutum, maar die heeft op dit moment geen afdeling partuur.

Haar trouwste supporter Opa Scheepstra had haar ooit gezegd dat het winnen van de vier wimpels zeker tot de mogelijkheden behoorde. Voor Scheepstra was dat ook een doel samen opgesteld met haar Opa. Nu Opa is overleden en de gebiedsindeling de mogelijkheid tot een minimum heeft beperkt, is het heilige vuur om de vier wimpels te winnen bij Manon Scheepstra gedoofd. De trammelant rondom de gebiedsindeling is haar eveneens niet in de koude kleren blijven zitten. Scheepstra beseft zich dat zij daarin zelf ook fouten heeft gemaakt maar zich “te veel laten lijden in mijn wil om te kaatsen”.

Gepubliceerd door Johan Span

Underweis - Interviews - Sport - Onderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: