Vijfde Editie De Zilveren Bal Voor Golikova En Mushtakov

Met excuus voor de mislukte audio. Gelukkig hebben wij de foto’s nog.

Woensdagavond werd de vijfde editie van De Zilveren Bal verreden in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Deze snelste schaatsshow op aarde werd bij de dames gewonnen door Angelina Golikova (Rusland) die haar titel prolongeerde. Bij de heren ging Victor Mushtakov (Rusland) er met De Zilveren Bal vandoor.

Fries sprintkanon Jesper Hospes wordt door Eelke Lok onder vuur genomen.

De organisatie was er in geslaagd de (sprint)wereld top voor deze jubileum editie naar Leeuwarden te halen. Drieëndertig mannen en drieëndertig vrouwen probeerden zich over een afstand van 100m in koppeltjes van drie te plaatsen voor de halve finale.

gelukkig hebben wij de foto’s nog.

Bij de dames plaatsten zich: Janine Smit (Nederland), Kaylin Irvine (Canada) en de winnares van afgelopen jaar Angelina Golikova (10.37sec).

Gilmore Junio

Bij de heren drongen Gilmore Junio (Canada), Viktor Mushtakov (Rusland en in nieuw baanrecord) en Ronald Mulder door tot de finale. De gedoodverfde favoriet -en winnaar van het afgelopen jaar Yuma Murakami werd door Mulder in een nieuw baanrecord van 9.55 sec. verslagen. De ex-Fries baanrecordhouder Jesper Hospes werd in de serie van Junio uitgeschakeld.

Starter

Bij de dames prolongeerde Angelina Golikova haar titel voor Kaylin Irvine en Janine Smit. De Rus Viktor Mushtakov won de finale voor Gilmore Junio en Roland Mulder.

Gelukkig hebben wij de foto’s nog.

Gepubliceerd door Johan Span

Underweis - Interviews - Sport - Onderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: