Aris Leeuwarden Naar Finale Basketball Cup

Klik op foto voor interview coach Ferried Naciri

Aris Leeuwarden en Suns Den Helder speelden zaterdag hun tweede onderlinge clash voor de landelijke beker. Inzet was een plek in de finale van de Basketball Cup. In Den Helder werd donderdag de eerste wedstrijd door het team van Aris coach Ferried Naciri met klein verschil gewonnen. In een volgepakt Kalverdome moesten de Friezen twee punten voorsprong (58-56) verdedigen. De winnaar speelt zondag 29 maart in MartiniPlaza tegen Donar Groningen. Het team van Aris coach Ferried Naciri slaagde met verve en plaatste zich voor de finale tegen Donar Groningen. Uitslag: 67-66.

Technische staf v.l.n.r. Patrick Frimpong, Merlijn van der Meulen en een interview met manager Sierd Dijkman. Klik op foto.

Mijlpaal:

Sinds de oprichting Stichting Top Basketbal Friesland in 2000 zou het spelen van een bekerfinale een tweede mijlpaal zijn binnen het Friese basketbal. In het jaar 2012/2013 beleefde Aris Leeuwarden zijn eerste hoogtepunt. Zonder hoofdsponsor wist Aris dat seizoen door te dringen tot de finale om de landstitel in de Dutch Basketbal League. In de play-off serie werden dat jaar achtereenvolgens Landstede Basketbal en Eiffel Towers verslagen. Aris eindigde in de eredivisie op een vierde plaats en verloor de finale in een ‘best van vier’ met 4-0 van ZZ Leiden. Zaterdag 22 februari schreef het Aris-team onder leiding van trainer/coach Ferried Naciri andermaal geschiedenis door Suns Den Helder in een tweeluik te verslaan.

Gepubliceerd door Johan Span

Underweis - Interviews - Sport - Onderweg

2 gedachten over “Aris Leeuwarden Naar Finale Basketball Cup

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: